Ohjelma – Tiedekioski 2022

Tiedekioski rakentuu Helsingin keskustakirjasto Oodiin 21.-22.1.2022. Se on tutkijoiden ja kansalaisten kohtaamispaikka, jossa voi piipahtaa lyhyellä tiedeluennolla tai jäädä juttelemaan eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Tutustu tapahtuman ohjelmaan ja kioskilla päivystäviin tutkijoihin valikosta.

Ensimmäistä kertaa järjestettävän Tiedekioskin teemana on Ruoka. Kioskilla selviää muun muassa, mitä keskiajan suomalaiset söivät, miten veganismiin siirtyminen vaikuttaa miesten ruokasuhteeseen ja miksi ravitsemustieteen seuraavia läpimurtoja saadaan vielä odottaa. Ruokaan eri tavoin perehtyneet tutkijat ja tietokirjailijat päivystävät kioskilla ja vastaavat myös yleisön esittämiin kysymyksiin. Mitä sinä haluaisit tietää ruoasta?

Tietoiskujen ja keskustelujen lisäksi ruokateemaa lähestytään kokkaamalla. Oodin pienryhmäkeittiössä maistellaan tapahtuman aikana palkokasviruokia ja kuullaan papujen ympäristövaikutuksista. Helsingin yliopiston palkokasvihankkeet esittelevät, mihin kaikkeen pavut taipuvat.

Tiedekioskin visuaalisia elementtejä ja teksti: Tiedekioski, avoinna 21.-22.1.2022 klo 14-18.

Tiedekioski on avoinna Helsingin keskustakirjasto Oodissa 21.-22.1.2022 klo 14-18. Oodin pienryhmäkeittiön ohjelma alkaa molempina tapahtumapäivinä jo klo 12.00.

Tiedekioski on Tieteen päivien kaupunkitapahtuma. Sen konseptista ja ohjelmasta vastaavat Tieteellisten seurain valtuuskunta, Koneen Säätiö, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Suomen ympäristökeskus, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Nuorisotutkimusseura. Palkokasviohjelmasta Oodin pienryhmäkeittiössä vastaavat Helsingin yliopiston elintarvike- ja ravitsemustieteiden ja maataloustieteiden osastojen palkokasvihankkeet (Leg4Life ja LeguComf), joista ensin mainitussa mukana ovat myös THL ja Luonnonvarakeskus.