Tapahtumainfo

Tieteen päivät on kaikille tieteestä kiinnostuneille suunnattu tapahtuma, jossa eri alojen tutkijat kertovat tutkimuksistaan ja keskustelevat yleisön kanssa. Tieteen päiviä vietetään seuraavan kerran 8.–12.1.2025. Tapahtumia järjestetään saman viikon aikana Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa ja Mikkelissä. Tieteen päiville on vapaa pääsy.

Kaupunkitapahtumat Tieteiden yö (9.1.) ja Tiedekioski (10.–11.1.) sekä 9.-luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu Nuorten päivä (8.1.) täydentävät Tieteen päivien ohjelmaa Helsingissä.

Ohjelma

Tieteen päivien ohjelma eri kaupungeissa julkaistaan lokakuussa 2024. Samalla julkaistaan myös Tiedekioskin ja Nuorten päivän ohjelma. Tieteiden yön ohjelma julkaistaan marraskuussa 2024.

Tapahtumapaikat

Helsingin Tieteen päivät järjestetään Helsingin yliopiston päärakennuksella (Fabianinkatu 33) ja Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4). Muiden kaupunkien Tieteen päivien tapahtumapaikat päivitetään tähän, kun ne selviävät.

Tieteiden yön tapahtumat levittäytyvät ympäri Helsinkiä ja Tiedekioski kohoaa Helsingin keskustakirjasto Oodiin (Töölönlahdenkatu 4). Nuorten päivää vietetään Helsingin yliopiston päärakennuksella (Fabianinkatu 33).

Seuraa Tieteen päiviä verkon välityksellä

Osaa Tieteen päivien ohjelmasta voi seurata myös verkon välityksellä. Verkkolähetykset Helsingin, Turun, Jyväskylän, Joensuun, Kuopion ja Mikkelin Tieteen päiviltä kootaan tälle sivustolle.

Ilmoittautuminen

Suurimpaan osaan Tieteen päivien tai sen oheistapahtumien tilaisuuksista ei tarvitse ilmoittautua. Ilmoittautumisesta tullaan mainitsemaan erikseen ohjelmatietojen yhteydessä, jos sellaista vaaditaan. Nuorten päivään on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautuminen alkaa kahden viikon kuluttua ohjelman julkaisusta.

Lisätietoja

Tieteen päivien taustaa ja historiaa on koottu verkkosivujen organisaatiosivuille ja arkistoon.