Tapahtumainfo

Tieteen päivät on suurelle yleisölle suunnattu, kaikki tieteenalat kattava tapahtuma, jossa eri alojen tutkijat avaavat erilaisia ilmiöitä ja keskustelevat ajankohtaisista aiheista. Tieteen päivät järjestetään seuraavan kerran 11.–15.1.2023 Helsingin yliopiston Porthaniassa ja Tiedekulmassa. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tieteen päivien yhteydessä järjestetään 9.-luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu Nuorten päivä (13.1.) sekä kaupunkitapahtumat Tieteiden yö (12.1.) ja Tiedekioski (13.–14.1.).

Ohjelma

Tieteen päivien ohjelma julkaistaan 27.10.2022 Helsingin Kirjamessuilla. Ohjelmatiedot kootaan Tieteen päivien verkkosivujen ohjelmasivuille sekä painettuun ohjelmalehteen. Ohjelmalehden jakelupisteet ilmoitetaan ohjelmanjulkistuksen yhteydessä.

Nuorten päivän ja Tiedekioskin ohjelma julkistetaan Tieteen päivien ohjelmatietojen yhteydessä. Nuorten päivän ennakkoilmoittautuminen on avoinna 10.–25.11.2022. Tieteiden yön ohjelma julkaistaan 17.11.2022.

Tapahtumapaikat

Tieteen päiviä on perinteisesti vietetty Helsingin yliopiston päärakennuksella, mutta remontin vuoksi Tieteen päivät 2023 järjestetään Porthaniassa (Yliopistonkatu 3) ja Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4). Nuorten päivän ohjelmaa kuullaan Porthanian lisäksi Kielikeskuksessa (Fabianinkatu 26). Tiedekioski kohoaa Helsingin keskustakirjasto Oodiin (Töölönlahdenkatu 4) ja Tieteiden yön tapahtumat levittäytyvät ympäri Kruununhakaa ja Helsingin keskustaa.

Seuraa Tieteen päiviä verkon välityksellä

Osa Tieteen päivien ohjelmasta kuvataan suorana lähetyksenä YouTuben Tiedetv-kanavalle. Kuvattavat sessiot, paneelit ja luennot merkitään ohjelmatietoihin. Verkkokatselijoiden yleisökysymykset kerätään YouTuben chatin kautta.

Myös Nuorten päivän ja Tieteiden yön ohjelmaa voi seurata verkon välityksellä. Tapahtumien verkkoalustat ilmoitetaan myöhemmin. Tiedekioskille on mahdollista osallistua vain paikan päällä.

Lisätietoja

Tieteen päivien taustaa ja historiaa on koottu verkkosivujen organisaatiosivuille ja arkistoon.