Demot ja tietoiskut pienryhmäkeittiössä

Palkokasvit ovat viljelykasveista vanhimpia, mutta niiden arvokkaat viljelyominaisuudet ja hyvä ravintosisältö ovat olleet pitkään unohduksissa. Nyt palkokasvit säkenöivät jälleen valokeilassa, kun haetaan ratkaisuja ympäristön ja väestön terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Tervetuloa makumatkalle Helsingin keskustakirjasto Oodin pienryhmäkeittiöön 21.-22.1.2022.

Palkokasviohjelman toteutuksesta vastaavat Helsingin yliopiston elintarvike- ja ravitsemustieteiden ja maataloustieteiden osastojen palkokasvihankkeet (Leg4Life ja LeguComf), joista ensin mainitussa mukana ovat myös THL ja Luonnonvarakeskus.

Perjantai 21.1.2022

Palkokasveja esittelevät demot ja tietoiskut järjestetään Helsingin keskustakirjasto Oodin pienryhmäkeittiössä (2. kerros).

  • Tietoisku: Onko palkokasveista planeetan ja terveyden pelastajiksi? Typpeä sitovista taikapavuista on moneksi
  • Demo: Näin otat palkokasvit helposti haltuun kotikeittiössä
  • Tietoisku: Mitä kaikkea palkokasveista voi tehdä? Prosessointi avaa makujen ja rakenteiden aarreaitan
  • Demo: Papuliemet kananmunan korvaajina – keittiö kemistin näkökulmasta
  • Demo: Painetta ja lämpöä – Palkokasvien ekstruusio vie makumatkalle
  • Tietoisku: Moniaistinen ruoka! Miksi toisen nam on toisen yök?
  • Tietoisku: Entistä terveellisemmäksi – B12-vitamiinia palkokasveihin fermentoinnin avulla
  • Kysy mitä vain palkokasveista – asiantuntijat vastaavat
  • Palkokasviruokien maistatusta nopeimmille
  • Tutustu palkokasveihin -papuvisa
  • Palkokasviasiantuntijat tavattavissa

Lauantai 22.1.2022

Palkokasveja esittelevät demot ja tietoiskut järjestetään Helsingin keskustakirjasto Oodin pienryhmäkeittiössä (2. kerros).

  • Tietoisku: Onko palkokasveista planeetan ja terveyden pelastajiksi? Typpeä sitovista taikapavuista on moneksi
  • Demo: Näin otat palkokasvit helposti haltuun kotikeittiössä
  • Tietoisku: Mitä kaikkea palkokasveista voi tehdä? Prosessointi avaa makujen ja rakenteiden aarreaitan
  • Demo: Papuliemet kananmunan korvaajina – keittiö kemistin näkökulmasta
  • Demo: Painetta ja lämpöä – Palkokasvien ekstruusio vie makumatkalle
  • Tietoisku: Moniaistinen ruoka! Miksi toisen nam on toisen yök?
  • Tietoisku: Entistä terveellisemmäksi – B12-vitamiinia palkokasveihin fermentoinnin avulla
  • Kysy mitä vain palkokasveista – asiantuntijat vastaavat
  • Palkokasviruokien maistatusta nopeimmille
  • Tutustu palkokasveihin -papuvisa
  • Palkokasviasiantuntijat tavattavissa