Tieteiden yö levittäytyy talviseen Helsinkiin

9.1.2023

Tieteiden yötä vietetään ympäri Helsinkiä torstaina 12.1.2023. Illan pimentyessä voi poiketa kuuntelemaan esitelmiä uusimmista tutkimuksista, osallistua työpajoihin tai kisata tietovisoissa. Tapahtumia on tänä vuonna tarjolla noin 40. Ohjelmaa on suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Mikä yhteys on Fibonaccin lukusarjalla ja gerberan kukinnoilla? Kuka päihittää kilpailijansa suohonlaulannassa? Onko elämä 2000-luvulla murrosta, katastrofia vai romahdusta? Tieteiden yön tapahtumat herättelevät kysymyksiä ja tarjoavat oivalluksia. Illan ohjelma syntyy jälleen lähes 80 tiede- ja tutkimusorganisaation yhteistyön tuloksena.

Tapahtumat painottuvat tuttuun tapaan Kruununhaan ja keskustan alueelle, mutta ohjelmaa löytyy myös esimerkiksi Kalliosta, Viikistä ja Tapiolasta. Useita tilaisuuksia voi seurata myös verkossa.

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Lue lisää ohjelmasta osoitteessa www.tieteidenyo.fi. Tieteiden yön koordinoinnista ja viestinnästä vastaa Tieteellisten seurain valtuuskunta. Tapahtuma järjestetään osana Tieteen päiviä.

 

Ihmiset katsomossa katsovat eteenpäin puhujaa kohti.
Kuva: Jaana Tihtonen.