Tieteen päivien 2025 yhteistyökumppaniohjelman haku on avoinna

11.12.2023

Tieteen päivät järjestetään seuraavan kerran 8.–12.1.2025 Helsingin yliopiston päärakennuksella ja Tiedekulmassa. Kaikille tieteestä kiinnostuneille suunnatun tiedetapahtuman teemana on Oivallus ja erehdys.

Tieteen päivät on suurelle yleisölle suunnattu, kaikki tieteenalat kattava tiedetapahtuma, jossa eri alojen tutkijat kertovat laaja-alaisesti tieteestä ja tutkimuksesta sekä tieteen mahdollisuuksista. Ohjelmasta vastaa tehtävään nimitetty ohjelmatoimikunta, joka luo ohjelman perustan. Sitä täydentämään haemme ohjelmaehdotuksia yhteistyökumppaneiltamme.

Jos organisaationne haluaa järjestää ohjelmaa tulevilla Tieteen päivillä, lähettäkää alustavat ohjelmatiedot (otsikko, lyhyt kuvaus sisällöstä, jossa avataan teemaa ja mahdollisia puhujia) osoitteeseen info(at)tieteenpaivat.fi 20.2.2024 mennessä. Tieteen päivien ohjelmatoimikunta päättää lähettämienne tietojen pohjalta, otetaanko kokonaisuus mukaan Tieteen päivien 2025 ohjelmaan. Ilmoitamme ohjelmavalinnoista viikon 10 aikana.

Jos ohjelmaehdotuksenne valitaan mukaan Tieteen päivien ohjelmaan, lopullisten ohjelmatietojen deadline asettuu huhtikuun 2024 puoliväliin. Sen jälkeen Tieteen päivien ohjelma aikataulutetaan ja aikataulu kierrätetään puheenjohtajille ja yhteistyökumppaneilla tarkistettavana. Pieniä korjauksia ohjelmatietoihin voi tehdä elokuun loppuun saakka, jonka jälkeen ohjelma lähtee taittoon ja painoon.

Ohjelmaehdotuksenne voi olla suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Otattehan ohjelmaehdotuksia laatiessanne huomioon Tieteen päivien ohjelmaformaatit:

  • Sessiot (1 t 15 min) sisältävät tyypillisesti kolme 15 minuutin mittaista luentoa sekä keskustelua yleisön kanssa
  • Paneelikeskusteluissa (1 t) koko aika on tarkoitus käyttää keskusteluun ja yleisökysymyksiin ilman pitkiä alustuksia
  • Luennot (45 min) ovat yhden ihmisen pitämiä luentoja, mutta yleisökysymyksiin on hyvä varata ohjelma-ajasta ainakin 15 minuuttia
  • Työpajoissa (1 t 15 min) painopiste on yleisön osallistamisessa keskusteluun tai muuhun tekemiseen

Voitte itse valita, minkä ohjelmatyypin mukaista ohjelmaa ehdotatte Tieteen päiville. Ohjelmaformaattien rakennetta voi varioida, mutta tilaisuuksien kestosta tulee pitää kiinni. Tieteen päivien yhteydessä järjestetyille pidemmille seminaareille järjestäjät etsivät tyypillisesti itse tilat Helsingin yliopiston keskustakampuksen läheisyydestä.

Lisätietoja: info(at)tieteenpaivat.fi