SATTUMA SOPASSA. TURVALLISTA JA VAARALLISTA RUOKAA KAUTTA AIKOJEN

Miksi syömme niin kuin syömme? Miksi pidämme jostakin, miksi pelkäämme jotakin? Miten sattuma muovaa syömistämme? Sessiossa luodataan menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen kohdistuvan tutkimuksen kautta sitä, minkälaiset asiat ja ilmiöt vaikuttavat ruokavalintoihimme. Eri tieteenaloja edustavat puhujat valottavat, kuinka käsityksemme syötävästä, turvallisesta ja terveellisestä ruoasta ovat muuttuneet.

Puheenjohtaja: professori Johanna Mäkelä (Helsingin yliopisto)

Filosofian maisteri, tohtorikoulutettava Santeri Vanhanen (Helsingin yliopisto): Mitä jäänteitä ruuasta arkeologit sattuvat löytämään?

Professori Marina Heinonen (Helsingin yliopisto): Rikka rokassa – onko ruoka turvallista?

Filosofian maisteri, tutkija Anna Kirveennummi (Turun yliopisto): Tulevaisuuden syömisen villit kortit ja sattumat

Päivä: 
Lauantai 10.1.
Aika: 
12.20 - 14.20
Paikka: 
Päärakennus, pieni juhlasali (4. krs)