Mitä sinä haluaisit tietää ruoasta? Tiedekioskin ruokaa käsittelevä ohjelma on julkaistu

25.10.2021

Uusi tiedetapahtuma Tiedekioski järjestetään ensimmäistä kertaa 21.–22.1.2022 Helsingin keskustakirjasto Oodissa. Tapahtuman juuri julkaistu ohjelma vastaa erilaisiin kysymyksiin ruoasta.

Oodin ensimmäisen kerroksen aulaan rakentuva Tiedekioski on tutkijoiden ja kansalaisten kohtaamispaikka, jossa voi piipahtaa lyhyellä tiedeluennolla tai jäädä juttelemaan eri alojen asiantuntijoiden kanssa.

Tiedekioskin tietoiskut vastaavat kuuteentoista erilaiseen kysymykseen ruoasta. Kioskilla selviää muun muassa, mitä keskiajan suomalaiset söivät, miten veganismiin siirtyminen vaikuttaa miesten ruokasuhteeseen ja miksi ravitsemustieteen seuraavia läpimurtoja saadaan vielä odottaa.

Ruokaan eri tavoin perehtyneet tutkijat ja tietokirjailijat päivystävät kioskilla ja vastaavat myös yleisön esittämiin kysymyksiin. Mitä sinä haluaisit tietää ruoasta?

Tietoiskujen ja keskustelujen lisäksi ruokateemaa lähestytään kokkaamalla. Oodin pienryhmäkeittiössä maistellaan tapahtuman aikana palkokasviruokia ja kuullaan papujen ympäristövaikutuksista. Helsingin yliopiston palkokasvihankkeet esittelevät, mihin kaikkeen pavut taipuvat.

Tiedekioski on Suomen suurimman tiedetapahtuman, Tieteen päivien, kaupunkitapahtuma. Kioski oli tarkoitus pystyttää keskustakirjasto Oodiin jo tammikuussa 2021, mutta koronapandemian aiheuttamien poikkeusolosuhteiden vuoksi tapahtuma päätettiin siirtää vuodella eteenpäin.

Tiedekioskin konseptista ja ohjelmasta vastaavat Tieteellisten seurain valtuuskunta, Koneen Säätiö, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Suomen ympäristökeskus, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Nuorisotutkimusseura.

Tutustu ohjelmaan osoitteessa www.tieteenpaivat.fi/ohjelma-tiedekioski-2022

Seuraa Tiedekioskia somessa tunnisteella #Tiedekioski