Ehdota ohjelmaa Tieteen päiville 2023

13.12.2021

Tieteen päivien 2023 ohjelmasuunnittelu on alkanut. Seuraavat Tieteen päivät järjestetään Helsingin yliopiston Porthaniassa ja Tiedekulmassa 11.-15.1.2023. 

Tieteen päivät on suurelle yleisölle suunnattu, kaikki tieteenalat kattava tiedetapahtuma, jossa eri alojen tutkijat kertovat laaja-alaisesti tieteestä ja tutkimuksesta sekä tieteen mahdollisuuksista. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ohjelmasta vastaa tehtävään nimitetty ohjelmatoimikunta, joka luo ohjelman perusrungon. Sitä täydentämään haemme ohjelmaehdotuksia yhteistyökumppaneiltamme. Kaikki ohjelmaehdotukset hyväksytetään ohjelmatoimikunnassa. 

Jos organisaatiosi haluaa järjestää ohjelmaa tulevilla Tieteen päivillä, ilmoittakaa halukkuudestanne meille 31.1.2022 mennessä. Yhteystiedot löytyvät alta. Ilmoittautumisen jälkeen, 23.2.2022 mennessä, tarvitsemme teiltä alustavat ohjelmatiedot (otsikko, lyhyt kuvaus sisällöstä, jossa avataan teemaa ja mahdollisia puhujia). Näiden tietojen pohjalta Tieteen päivien ohjelmatoimikunta päättää, otetaanko ehdottamanne kokonaisuus mukaan Tieteen päivien 2023 ohjelmaan.

Jos ohjelmaehdotuksenne valitaan mukaan Tieteen päivien ohjelmaan, lopullisten ohjelmatietojen deadline asettuu huhtikuun 2022 alkuun. Sen jälkeen Tieteen päivien ohjelma aikataulutetaan ja aikataulu kierrätetään puheenjohtajille ja yhteistyökumppaneilla tarkistettavana. Pieniä korjauksia ohjelmatietoihin voi tehdä elokuun loppuun saakka, jonka jälkeen ohjelma lähtee taittoon ja painoon.

Ohjelmaehdotuksenne voi olla suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Otattehan ohjelmaehdotusta laatiessanne huomioon Tieteen päivien ohjelmaformaatit: sessio, paneeli ja luento. Sessiot ovat 1 t 45 min -mittaisia kokonaisuuksia, jotka sisältävät tyypillisesti kolme 25 min mittaista luentoa sekä keskustelua yleisön kanssa. Paneelikeskustelut ovat kestoltaan 50 min. Aika on tarkoitus käyttää kokonaan keskusteluun ilman pitkiä alustuksia. Luennot ovat 25 min mittaisia yhden ihmisen pitämiä luentoja erilaisista aiheista. Voitte itse valita, minkä ohjelmatyypin mukaista ohjelmaa ehdotatte Tieteen päiville. Tieteen päivien yhteydessä järjestetyille pidemmille seminaareille järjestäjät ovat yleensä etsineet itse tilat Helsingin yliopiston keskustakampuksen läheisyydestä.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

info(at)tieteenpaivat.fi

Vastaava tapahtumatuottaja Mandi Vermilä, puh. (09) 228 69 221, mandi.vermila(at)tsv.fi

Pääsihteeri Ilari Hetemäki, puh. (09) 228 69 227, ilari.hetemaki(at)tsv.fi