Tiedetapahtuma Tiedekioski peruuntuu

11.1.2022

Tutkijoiden ja kansalaisten kohtaamispaikka Tiedekioski oli tarkoitus avata Helsingin keskustakirjasto Oodiin 21.–22.1.2022. Tiedekioski joudutaan perumaan vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Yleisötilaisuuksia koskeva kielto jatkuu vähintään tammikuun loppuun asti.

Tiedekioski on Suomen suurimman tiedetapahtuman, Tieteen päivien, oheistapahtuma. Alun perin Tiedekioski oli tarkoitus järjestää jo Tieteen päivien 2021 yhteydessä, mutta sitä siirrettiin vuodella eteenpäin koronapandemian takia.

Peruuntuneen Tiedekioskin teemana oli ruoka. Suunnitelmissa oli, että ruokaan eri tavoin perehtyneet tutkijat ja tietokirjailijat pitävät kioskilla lyhyitä tiedeluentoja ja vastaavat yleisön esittämiin kysymyksiin. Lisäksi Oodin pienryhmäkeittiössä oli tarkoitus maistella palkokasviruokia ja kuulla tietoiskuja papujen ympäristövaikutuksista.

Tiedekioskin jatkosta tiedotetaan myöhemmin. Tapahtuman kuulumisia voi seurata Tieteen päivien sosiaalisen median kanavissa ja verkkosivuilla.

Ensi viikolla vietettävä tieteen oma kaupunkitapahtuma Tieteiden yö toteutuu pääosin verkkotapahtumana 20.1.2022.

Tiedekioskin konseptista ja ohjelmasta vastaavat Tieteellisten seurain valtuuskunta, Koneen Säätiö, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Suomen ympäristökeskus, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Nuorisotutkimusseura.