Tiedekioski rakentuu Helsingin keskustakirjasto Oodiin tammikuussa

8.10.2021

Tiedekioski on tutkijoiden ja kansalaisten kohtaamispaikka, jossa voi piipahtaa lyhyellä tiedeluennolla tai jäädä juttelemaan eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Uusi tiedetapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa 21.–22.1.2022. Samalla viikolla Helsingissä vietetään myös Tieteiden yötä.

Mitä on muuntogeeninen ruoka? Miten ruokavaliolla voi vaikuttaa ympäristöön? Mitä keskiajan suomalainen söi? Tiedekioskin ruoka-teemainen ohjelma käsittelee muun muassa näitä kysymyksiä. Helsingin lippakioskeja muistuttavalla kioskilla ruokaan perehtyneet tutkijat pitävät lyhyitä tietoiskuja ja vastaavat yleisön kysymyksiin. Tapahtuman ohjelma julkistetaan 26.10.2021.

Tiedekioski on Suomen suurimman tiedetapahtuman, Tieteen päivien, kaupunkitapahtuma. Kioski oli tarkoitus pystyttää keskustakirjasto Oodiin jo tammikuussa 2021, mutta koronapandemian aiheuttamien poikkeusolosuhteiden vuoksi tapahtuma päätettiin siirtää vuodella eteenpäin.

Tiedekioskin konseptista ja ohjelmasta vastaavat Tieteellisten seurain valtuuskunta, Koneen Säätiö, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Suomen ympäristökeskus, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Nuorisotutkimusseura.

Lisätietoja ja ohjelma julkaistaan Tieteen päivien verkkosivuilla. Seuraa Tiedekioskia somessa tunnisteella #Tiedekioski.

Helsingin keskustakirjasto Oodi ulkoa kuvattuna

Kuva: Kuvio, Helsingin keskustakirjasto Oodi.