Muutoksen kohtaaminen: ilmasto ja ympäristö

Paikka: 
Luentosali 1, Helsingin yliopiston päärakennus
Päivä: 
Perjantai 11.1.
Aika: 
11.00 - 12.45

Puheenjohtaja: akateemikko Markku Kulmala (Helsingin yliopisto). Akateemikko Markku Kulmala (Helsingin yliopisto): Miksi muutos on vaikeaa? Professori Jaana Bäck (Helsingin yliopisto): Muuttuvat ekosysteemit muuttuvassa ilmastossa. Professori Olli Tahvonen (Helsingin yliopisto): Metsät ja talous – ymmärretäänkö muutos? Tutkimuskoordinaattori Joni Kujansuu (Helsingin yliopisto): Ilman saastuminen Kiinassa – muutokset viimeisen 25 vuoden aikana ja niiden seuraukset.

Maapallo on ilmaston- ja ympäristönmuutoksen kourissa. Miten pystymme vastaamaan muutokseen? Vai haluammeko ylipäätään vastata siihen? Miten tiede kohtaa muutoksen?  Miten voimme löytää ratkaisuja globaaleihin ongelmiin? Entä miten uskallamme tarttua toimeen, jos tunnemme ratkaisut? Sessio valottaa erilaisia toisiinsa kytkeytyviä muutoksia, jotka ovat olemassa haluamme niitä tai emme. Tarkastelussa ovat muuttuvaa ilmasto, luonnon monimuotoisuus, ilmanlaatu, talous sekä metsätalous kotimaisesta ja kansainvälisestä näkökulmasta.

Tämä sessio streemataan suorana Tieteellisten seurain valtuuskunnan YouTube-kanavalle. Myöhemmin se on nähtävissä tallenteena.