Tieteen päivien Nuorten päivää vietetään 13.1.2021

15.10.2020

Tieteen päivien yhteydessä järjestettävä Nuorten päivä toteutetaan tulevana vuonna striimattavina verkkoluentoina, verkon välityksellä järjestettävinä etätyöpajoina sekä kouluille tilattavina työpajoina. Päivän ohjelma on suunnattu 9.-luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Nuorten päivään osallistuminen on maksutonta.

Nuorten päivän ohjelma julkistetaan 5.11.2020 osoitteessa www.tieteenpaivat.fi. Striimattavilla verkkoluennoilla kuullaan muun muassa stadin slangin alkuperästä, tilastoilla valehtelemisesta, biologisesta monimuotoisuudesta sekä matematiikan ja taiteen suhteesta. Etätyöpajoissa käsitellään esimerkiksi tähtitiedettä ja Latinalaisen Amerikan historiaa. Kouluille tilattavat työpajat syventyvät muun muassa valeuutisten tunnistamiseen ja luonnonväreillä värjäämiseen.

Ilmoittautuminen Nuorten päivään alkaa viikon kuluttua ohjelmanjulkistuksesta, 12.11.2020 klo 12.00. Opettajat tai muut ryhmien yhteyshenkilöt voivat ilmoittaa ryhmiään verkkoluennoille siihen tarkoitetulla verkkolomakkeella aina 18.12.2020 saakka. Etätyöpajoihin ilmoittaudutaan ja kouluille tilattavat työpajat tilataan sähköpostitse. Ilmoittautumisia ja tilauksia otetaan vastaan niin kauan kun paikkoja on vapaana. Kouluille tilattavien työpajojen tilauksen edellytyksenä on se, että koululta osallistuu työpajaan 3–4 ryhmää eli työpaja päästään vetämään päivän aikana vähintään kolmesti. Tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta ja työpajojen tilaamisesta julkaistaan 5.11.2020.

Tieteen päivät järjestetään 13.–17.1.2021 Helsingin yliopiston Porthaniassa ja Tiedekulmassa sekä verkossa. Nuoret ovat lämpimästi tervetulleita kuuntelemaan keskustakampuksen ohjelmaa, mutta ryhmille suosittelemme Tieteen päivien verkko-ohjelmaa sekä Nuorten päivän kokonaisuuksia. Tieteen päivien live- ja verkko-ohjelma julkistetaan 29.10.2020.