Tieteen päivät 2009
Helsinki 7.-11.1.2009 "Evoluutio - Evolution"

Seuraavat Tieteen päivät järjestetään keskiviikosta sunnuntaihin 7­.–11.1.2009 Helsingissä. Keskuspaikkana toimii Helsingin yliopiston päärakennus. Vuoden 2009 Tieteen päivien yleisteema on ”Evoluutio” Charles Darwinin syntymän 200 juhlavuoden kunniaksi.

Luvassa on laaja joukko evoluutioon liittyviä aiheita luonnontieteistä humanistiseen tutkimukseen: evoluutiosta nyky-Suomessa, Charles Darwinista ja darwinismin maailmankuvasta; ympäristön ja maapallon muuttumisesta sekä kosmisesta evoluutiosta; ihmisen evoluutiosta ja suhteesta ympäristöönsä; geenitekniikasta ja kasvinjalostuksesta; terveydestä evoluution ristipaineessa; älyn evoluutiosta ja oppimisesta; tieteen, filosofian, uskonnon ja historian kehityksestä; kirjallisuuden, musiikin ja taiteen evoluutiosta; kielten syntymisestä ja kuolemasta sekä suomen kielen kehityksestä; kilpailusta, globalisaatiosta ja talouden evoluutiosta; evoluutioteoriasta yhteiskuntatieteissä.

Päivien ohjelmassa on luentoja, keskusteluja, väittelyitä ja planetaarioesityksiä. Suositut Päivän painit sekä päivystävät professorit ovat jälleen ohjelmassa, lisäksi Heureka tarjoaa esityksiä nuorille. Ohjelmaan sisältyy myös suurelle yleisölle suunnattu kaupunkitapahtuma Tieteiden yö (8.1.), jossa on tieteen lisäksi muutakin nähtävää ja koettavaa.

Erityisesti opettajille ja nuorille on lauantaina 10.1. oma ohjelmakokonaisuus.

Järjestelytoimikunta:
rehtori Ilkka Niiniluoto, puheenjohtaja
professori Leif C. Andersson
dosentti Antti Arjava
professori Ilkka Hanski
professori Andrea Holmberg
dosentti Timo Honkela
professori Ulla-Maija Kulonen
professori Arto Mustajoki
professori Pirjo Ståhle

Tieteen päivien järjestäjinä ovat Tieteellisten seurain valtuuskunta, Suomen Kulttuurirahasto, Suomalainen Tiedeakatemia, Suomen Tiedeseura, Teknillisten Tieteiden Akatemia ja Svenska Tekniska Vetenskapsakademien i Finland.

Tieteen päivien pääsihteeri on tiedotuspäällikkö Ilari Hetemäki
(ilari.hetemaki@tsv.fi), puh. (09) 228 69 227


TAKAISIN