Tieteen päivien #minämenen-video: Ursan Anne Liljeströmiä vetää puoleensa genetiikka

30.10.2018

Tieteen päivien (9.–13.1.2019) ohjelmanjulkistus saattaa aiheuttaa innostuksen ohella myös ahdistusta. Miten Suomen suurimman tiedetapahtuman ohjelmasta osaa valita kaikkein kiinnostavimmat luennot, paneelit ja väittelyt? Onneksi valinnanvaikeuteen on tarjolla helpotusta. #Minämenen-videoilla hyvästä maustaan tunnetut tiede- ja kulttuurivaikuttajat vinkkaavat omia suosikkejaan Tieteen päivien ohjelmasta.

Ensimmäinen Minä menen -suosittelija on Tähtitieteellinen yhdistys Ursan tiedottaja Anne Liljeström. Omien sanojensa mukaan Liljeströmistä piti tulla alun perin perinnöllisyystieteilijä, mutta hän vaihtoi opintojen aikana suvun sisäisen mikrokosmoksen vähän isompaan. Avaruus ja fysiikka kiehtovat Liljeströmiä työnkin puolesta, mutta hän ei ole päästänyt irti taustastaan: ”DNA kiinnostaa edelleen”.

Liljeström kertoo menevänsä Tieteen päivillä kuuntelemaan sessiota Vaarallisia kokeita – liiallista rohkeutta? (torstai 10.1. klo 10.00 | Pieni juhlasali), jossa kuullaan puheenvuoroja geenimuokkauksesta, geenitestauksesta ja genomikansalaisuudesta. Lisäksi sessiossa keskustellaan vuoren varmasti myös etiikasta. ”Aivan super kiinnostavaa”, Liljeström hehkuttaa.

Lopuksi Liljeström vetää oikeutetusti kotiinpäin ja suosittelee Ursan järjestämää ohjelmaa Tieteen päivillä. Café Päärakennuksessa kuullaan Heikki Ojaa (keskiviikko 9.1. klo 12.00) ja Esko Valtaojaa (lauantai 12.1. klo 13.30). Lisäksi Ursa rakentaa Helsingin yliopiston päärakennuksen ala-aulaan planetaarion, jossa pidetyistä esityksistä pääsee nauttimaan koko Tieteen päivien ajan.

Tieteen päivien koko ohjelma löytyy osoitteesta www.tieteenpaivat.fi/fi/ohjelma-2019. Aina kun löydät ohjelmasta jotain ohittamatonta, jaa se somessa tunnisteella #minämenen.