Kadonneen kirjan metsästys

Paikka: 
Kruununhaka
Osoite: 
Kruununhaka
Päivä: 
Torstai 12.1.
Aika: 
17.00 - 21.00


Virpi Hämeen-Anttilan dekkareista tuttu amatöörisalapoliisi Karl Axel Björk jahtaa kirjavarasta läpi ajan, 1920-luvun Helsingistä nykyaikaan. Varas on vienyt arvokkaan Missale Aboensen täydellisen laitoksen ja vieläpä onnistunut kuljettamaan kirjan vuoteen 2017, mutta ei hätää! Björk on varkaan jäljillä. Ylikonstaapeli Martti Ekmanin ja ylioppilas Ida Helanderin aikamatkustaessa Björkin avuksi voi kadonneen kirjan metsästys alkaa!

Kolmikon etsiessä kirjaa ympäri Kruununhakaa he huomaavat, kuinka paljon kaupunki on 1920-luvulta muuttunut. Voiko Björk ystävineen onnistua löytämään kirjan, kun tuttu kotikaupunki on muuttunut aikojen saatossa vieraaksi?

Kierroksen aikataulu

17.00 Helsingin yliopisto (Unioninkatu 34): Aikamatka alkaa: miekkailusalin arvoitus.
Björk, Ida ja Martti jäljittävät yliopiston päärakennuksessa varasta ja hänen saalistaan. Muutakin on kadonnut: missä ovat puutarha ja miekkailusali? Ja mitä on niiden tilalla?


17.40 Helsingin kaupunginmuseo (Aleksanterinkatu 16): Konnat kahvittelevat Remanderin talossa. 
Vihje johdattaa etsivät Remanderin kauppiastaloon. Ovesta sisään astuessa etsiviä kohtaa uusi yllätys. Sitä tutkittaessa varkaat pääsevät karkuun.


18.20 Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (Hallituskatu 1): Saalis kätketty arkistoon?
Kirjallisuuden Seuran talo on onneksi etsiville tuttu. Varastettu käsikirjoitus on ehkä piilotettu tänne muiden kansallisten aarteiden joukkoon.


19.00 Svenska Litteratursällskapet (Ritarikatu 5): Voro myös Runeberg-käsikirjoituksen perässä?
Jahti jatkuu Ritarikadulle. Onko kallisarvoinen Maamme-laulun käsikirjoitus houkutellut kirjavarkaan tähän osoitteeseen?


19.40 Tieteiden talo (Kirkkokatu 6): Etsivämme päät pyörällä historian kerrostumissa.
Vanha tyttökoulu on nyt ”Tieteiden talo”! Mikä se on? Miksi tieteet tarvitsevat yhteisen talon? Sitä selvittäessä varkaan takaa-ajo lähes unohtuu.


20.20 Kansallisarkisto (Rauhankatu 17): Kadonneen kirjan lisälehtiä.
Jäljet kuumenevat. Täältä on 1800-luvulla löytynyt lehtiä Missale-käsikirjoituksesta. Ovatko nekin joutuneet varkaan kynsiin?


21.00 Kansalliskirjasto (Unioninkatu 36): Metsästys päättyy yllätykseen.
Löytyykö Missale viimein tästä oppineisuuden temppelistä? Onko varas sittenkään varastanut mitään? Etsinnän lopputulos lyö ällikällä jopa teräväaivoisen Björkin.


Yleisö voi osallistua dekkarikierrokselle alusta loppuun tai seurata tarinan etenemistä vain osan matkasta.